Fokkerij

Op deze pagina willen we graag onze fokmerries en hun producten voorstellen. Alles begon met de inmiddels Keur Preferente en helaas overleden merrie Esperanza (1986) gefokt door Dhr. Frans Van Loon. Haar vader Doruto is één van de belangrijkste stempelhengsten bij de dressuurpaardenfokkerij. Gecombineerd met de hengst Ulex was dit een fantastische merrie voor de fokkerij.

   Frans Van Loon

 

We kregen de kans om een twee jarige dochter uit deze merrie te kopen via Frans, genaamd Rendez Vous (1998). En met dit paard begon echt ons fokkerij avontuur. Ze heeft als vader de krachtpatser en allom bekende hengst Jazz. Uit haar hebben we nu verschillende dochters die hun sporen in de sport verdienen alvorens ze in de fokkerij ingezet worden. Rendez vous heeft zelf Z dressuur gelopen en beschikt over het KEUR predicaat. Inmiddels is deze merrie in eigendom van Christophe De Sutter en Kerlien Pollier.

 Rendez Vous en Esperanza van het Kroonhof (2009)

book of ra deluxe

 

Nakomelingen uit Rendez vous:

 

 

Deze merrie had reeds op vierjarige leeftijd een hengstveulen (v. San Remo) genaamd Fuerteventura Van Het Kroonhof, nu in eigendom van stalamazone Jennifer Haegeman.

 

Overige fokmerries:

Lorenta

 Ook hebben we nog enkele nakomelingen van onze helaas overleden merrie Lorenta (Lurano x Goldfasan x Hanassi xx). Deze merrie heeft vroeger onder Claudia Fassaert Intermédiaire II gelopen en stond klaar voor de Grand Prix.

Nakomelingen van Lorenta:

 

 

 

 

 

 Anea

Toen we deze merrie op ons pad kregen waren we op slag verliefd. We vonden haar als twee jarige bij haar toenmalige eigenares Katja Verstringe. De merrie beschikt over een heel interessant gefokt pedigree met veel prestatie. De moeder Enea (Aktion x Ramiro x Wagner) had zelf Z dressuur gelopen en meerdere nakomelingen gegeven die het allemaal goed deden in de sport. Anea is zelf een dochter van Jazz. Ze beschikt over het ELITE predikaat  en is al uitgebracht in het Z1 dressuur. Tevens was deze merrie kampioen van de stermerries als 3 jarige op de keuring en Pavo cup kampioen bij de 4 jarigen.

Ook heeft deze merrie ook al een merrieveulen gegeven in 2010 genaamd Ferranea (v. Ferro)

 

Argentana

Deze merrie kochten we als drie jarige omwege van haar aansprekende exterieur en supere gangen. Ze is een dochter van Sandro Hit, uit een Argentinus moeder. Ze heeft zelf op Z2 niveau gepresteerd, beschikt over het ELITE predikaat, had een IBOP score van maar liefst 86 punten en was reserve kampioen op de Pavo cup voor 5 jarige merries.

Book of Ra Online

Laatste nieuws


Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.